sejarah

Monday, May 16

Aku dan Hari di Bulan Mei

Bulan Mei. Penuh dengan hari yang istimewa. Juga hari peristiwa berdarah. Unik kan? 

1 Mei 2011


Semua orang tahu, 1 Mei mereka akan tersenyum. Hari Pekerja: hari cuti. Tapi tak bagi AnT, sebab kena 'bekerja' menghadap buku pada minggu exam. Haish!

5 Mei 2011


Tiada dalam kalender umum, hari apakah ini. Hanya pada kalendar aku, 5 Mei hari terakhir peperiksaan akhir semester kedua AnT di kampus, dengan kertas Biodiversity. Yahoo!!!

8 Mei 2011


Hari istimewa, Hari Ibu! Walaupun AnT tiada di rumah pada waktu itu sebab masih di kampus, telefon lah menjadi medan hubungan. [AnT 1st wish mak AnT pagi tu!!!] I Love U Mum!!!

Juga hari pertama AnT memulakan field work di Centre of Marine and Coastal Studies [CEMACS], Muka Head, Penang. Masuk dalam pointer ni!!! 

13 Mei 2011


Sejarah hitam di Malaysia, siapa tak tahu peristiwa 13 Mei kan? Jadi, berpadulah kita, jauhkanlah daripada peristiwa seumpama itu berulang di bumi tercinta ini!!!

15 Mei 2011 


Hari yang sweet untuk AnT, dapat jumpa pelakon Nur Kasih The Movie!!! [Klik di sini untuk baca entri khas pasal ni]

16 Mei 2011


Hari Guru!!! Terima kasih kepada semua cikgu AnT yang mendidik AnT selama ni!!! Tema tahun ni: Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara.

19 Mei 2011

Hari yang mendebarkan, AnT akan ambil test berkenaan field work di CEMACS!


Yang pasti, Nur Kasih The Movie, Pirates of Carribean akan menunggu AnT di GSC Queensbay Mall!!!Seterusnya: tak tahu, hanya Yang Maha Mengetahui segalanya~

1 comment: